Site icon podunavlje.info

U Kupu dominacija Kragujevčana – Ištvan Peni bolji od svetskog rekorda

SMEDEREVO, 17. oktobar 2020 – Strelci kragujevačkog „Čika Mate“ obeležili su prvo kolo Kupa Streljačkog saveza Srbije, koje je danas održano u Smederevu. Kragujevčani su u takmičenjima puškom u sve četiri pojedinačne kategorije, a i u ekipnom plasmanu su osvojili oba prva mesta.

Medalje u takmičenju seniora puškom podelili su reprezentativci. Trijumfovao je Milutin Stefanović („Čika Mata“) sa vrednih 629,5 krugova, ispred Lazara Kovačevića (Jagodina 92) i Milenka Sebića, koji je danas debitovao za novi klub – SD Novi Sad 1790. Sebić, doskorašnji strelac Akademca, je u petak zvanično postao član novosadske družine.

Najuspešniji junior bio je Marko Ivanović („Čika Mata“).

Kragujevčanka Teodora Vukojević je bila najbolja i u apsolutnoj ženskoj konkurenciji i u kategoriji juniorki puškom sa 627,5 krugova. U izjednačenoj borbi za prvo mesto u nadmetanju dama iza sebe je ostavila Sanju Vukašinović (Novi Sad), Kristinu Lazarević (Novi Beograd-Ušće) i Andreu Arsović (Partizan).

U takmičenju muškaraca pištoljem najsjajnije odličje pripalo je Dimitriju Grgiću (Akademac), koji je pogodio 580 krugova Za jedan krug nadmašio je kolegu iz reprezentacije Duška Petrova, koji se ove nedelje vratio u svoj matični klub Kikinda. Prethodnih nekoliko sezona branio je boje užičkog „Alekse Dejovića“. Treći je bio Stefan Todorović (Kolubara).

Brankica Zarić (Novi Sad 1790) je, sa 568 krugova, pobedila u nadmetanju dama pištoljem, ispred dve članice Kikinde Jelene Tomić i Stanislave Popov.

U juniorskoj konkurenciji pištoljem trijumfovali su Stanislava Popov (Kikinda) i Nemanja Mitrović („Aleksa Dejović“) . Kikinda je osvojila oba prva mesta u ekipnom plasmanu.

Drugo kolo Kupa SSS zakazano je za poslednji vikend novembra u Nišu.

Ištvan Peni bolji od svetskog rekorda

Jedan od najboljih svetskih strelaca puškom današnjice, Ištvan Peni (Mađarska) je, kao gost, van konkurencije, učestvovao na prvom kolu Kupa SSS u Smederevu. Peni je vazdušnom puškom „ubio“ 633,8 krugova, što je tri deseta dela kruga bolje od zvaničnog svetskog rekorda, koji drži njegov zemljak Peter Šidi.

Foto: SSS i Streljačka družina Smederevo

Exit mobile version