Site icon podunavlje.info

Sistematska deratizacija od 19. oktobra do 20. novembra 

SMEDEREVO, 17. oktobar 2020 – Grad Smederevo je saopštio da je zaključio ugovor o izvođenju sistematske deratizacije sa grupom ponuđača sa ciljem suzbijanja ovih štetnih glodara na teritoriji gradskog i seoskog područja Smedereva u 2020. godini. Stručne ekipe počeće sa izvođenjem sistematske deratizacije19. oktobra, a planirano je da akcija traje najkasnije do 20. novembra,  u zavisnosti od vremenskih prilika i brojnosti glodara na terenu.

Precizira se da će akcijom biti obuhvaćena individualna domaćinstva, podrumi zgrada za kolektivno stanovanje, srednje i osnovne škole, predškolske, zdravstvene i ostale ustanove, zadruge po selima, pekare, trgovinske radnje, ugostiteljski objekti, kanalizacione mreže, gradska smetlišta, divlje deponije, zelene pijace, groblja, priobalje Dunava, Tvrđava.

Napominje se da je ova sistematska deratizacija i za fizička lica, preduzetnike i pravna lica potpuno je besplatna i da ne treba plaćati izvršenu uslugu. Potrebno je onemogućiti nekontrolisan pristup maloletnoj deci i domaćim životinjama.

Preparat za deratizaciju zvanično je registrovan i dozvoljen za upotrebu i biće postavljen u količini i na način da se spreče slučajna trovanja ljudi i životinja, dodaje se u saopštenju i zaključuje da bi se sistematska deratizacija uspešno obavila, neophodno je da građani omoguće pristup podrumskim prostorijama i dvorištima.

Exit mobile version