Site icon podunavlje.info

Moja prva plata – radna mesta u Smederevu, Palanci, Plani i Kovinu

17. oktobar 2020 – Za program “Moja prva plata” za nedelju dana prijavilo se 10.000 mladih. Ni ponuda poslova nije mala, pa je tako u Smederevu potražnja za radnicima na više od 150 pozicija, kako se može videti na sajtu mojaprvaplata.rs. U Velikoj Plani se traže budući zaposleni za 74 različita radna mesta, u Smederevskoj Palanci je taj broj 65, a u Kovinu 44.

Mladi su počeli da se prijavljuju za “Moju prvu platu” od 8. oktobra, a prijave će trajati do 8. novembra. Podsećamo, 25. septembra je istekao rok za prijavu poslodavaca, a oni su oglasili 17.000 radnih pozicija za 28.000 mladih.

Najviše se prijavilo firmi iz privatnog sektora, čak 95 odsto, dok su ostali iz javnog sektora i organizacija civilnog društva. Najviše se traže radnici u trgovini, prerađivačkoj industriji, tekstilnoj, prehrambenoj, mašinskoj, metalnoj, proizvodnji nameštaja, ali i za sektore računovodstva, konsaltinga i revizorskih poslova.

Po onome što se do sada moglo videti, posao na ovaj način najviše traže mladi koji imaju završenu srednju školu, njih je oko 70 odsto, dok je 30 posto onih poslodavaca koji su tražili mlade koji su završili fakultet.

Od mladih koji su se do sada prijavili za program 45 odsto je konkurisalo za pozicije sa visokom stručnom spremom.

Exit mobile version