Site icon podunavlje.info

Na Prvenstvu države za parastreličare jednaest medalja za Smederevce

SMEDEREVO, 17. oktobar 2020 – Ove subote je u Sportskoj hali u Smederevu održano Prvenstvo Srbije u streličarstvu za osobe sa invaliditetom u organizaciji Streljačko streličarskogk kluba „Despot Đurađ Branković“, a domaćini su osvojili čak 11 medalja.

Zlatne medalje pripale su Gavrilu Milenkoviću, veteranu, u disciplini olimpijski luk, Miodragu Grbi, takođe veteranu, kompaund luk, seniorki Vesni Jovanović, olimpijski luk. Vlado Dodić, veteran – olimpijski luk na 10 metara, takođe se okitio zlatom, baš kao i junior Matija Mitrović, na 10 metara olimpijski luk. U kategoriji prijatelja turnira zlatne medalje su osvojili Svetislav Perišić, veteran na 18 metara, senior Miroslav Milenković. Do zlata je stigla i juniorka Ljiljana Vučić i seniorka Tamara Gavrilović, a Gordana Janković, veteran, do srebra .U kategoriji pionira na 10 metara Julijana Mitrović i Pavle Mirković su osvojili zlatne medalje.

Suorganizatori današnjeg državnog prvenstva bili su Paraolimpijski komitet Srbije i Gradski savez socijalno humanitarnih organizacija Smederevo.

Exit mobile version