Site icon podunavlje.info

„Bunt dece socijalizma“ – priča o prvoj generaciji bendova novog talasa

SMEDEREVO, 17. oktobar –Nakon uspešne beogradske promocije, Dušan Vesić će večeras predstaviti svoju knjigu „Bunt dece socijalizma“ i čitaocima u Smederevu.
Autor će govoriti o kreativnosti, pobuni, slobodi, urbanom duhu – svemu što je bilo rezervisano za novi talas, muzički pravac koji je dobio kultni status u jugoslovenskoj istoriji muzike i kulture.
„Bunt dece socijalizma“ govori o prvoj generaciji bendova novog talasa (Azra, Električni orgazam, Film, Haustor, Idoli, Lačni Franz, Paket aranžman, Pankrti, Paraf, Parlament, Pekinška patka, Piloti, Prljavo kazalište, Šarlo Akrobata, Termiti) i autor njome zaokružuje trilogiju o najvažnijim momentima jugoslovenske rok kulture. To je i prva sistematska, detaljna priča o ovom periodu, neumoljiva hronika pisana karakterističnim Vesićevim stilom koji Branimir Štulić poredi sa borhesovskim, uz obilje zanimljivih i manje poznatih podataka.

Promocija je zakazana za ovu subotu u 21 sat, u Etno-klubu.

Dušan Vesić je rođen u Beogradu, na Svetu Petku 1959. godine. Smatraju ga jednim od najvažnijih rok-novinara Jugoslavije u periodu od 1980. do 1990. godine. Pisao je za gotovo sve relevantne novine i časopise tog vremena promovišući rok-kulturu. Bio je urednik za domaću scenu u časopisima Rock i Pop Rock. Bio je direktor festivala zabavne muzike Beogradski šlager – Menadžer (1992–1995). Od 1996. godine bavi se video-produkcijom. Autor je kultnog dokumentarnog TV-serijala Rockovnik (40 epizoda) i TV-serije i filma EKV – Kao da je bilo nekad. Živi u Beogradu i Puli.

Exit mobile version