Site icon podunavlje.info

Retrospektivna izložba Ljiljane Ilić Petrović „Život ne sme da stane“

SMEDEREVO, 16. oktobar 2020 – Izložba slika i crteža Smederevke Ljiljane Ilić Petrović pod zajedničkim nazivom „Život ne sme da stane“ biće pred posetiocima Galerije Centra za kulturu Smederevo od ove subote pa do 1. novembra.

Kroz četrdesetak  slika  autorka pokazuje svoj dugogodišnji rad u različitim tehnikama, tokom koga se bavila različitim temama i idejama.

Ljiljana Ilić-Petrović rođena je 1953. godine u Azanji, završila je Višu pedagošku školu u Beogradu 1975. godine i od tada radi sa decom kao nastavnik likovne kulture u Smederevu i okolini. Nakon dugogodišnjeg rada u školi, u penziji nastavlja da vodi dečju likovnu radionicu Atelje AZ. Osim klasičnog crtanja, slikanja i vajanja, svoje učenike podučava i brojnim drugim tehnikama: tapiseriji, ikonopisanju, drvorezbarenju, graviranju, pirografiji, pozlaćivanju, filcanju vune, preradi papira, reciklaži, izradi bižuterije. U njenoj radionici stasali su mnogi zapaženi mladi umetnici, od kojih su neki osnovali Udruženje likovnih umetnika UL-AZ.

Otvaranje izložbe je zakazano za 19 sati ove subote.

Exit mobile version