Više od 950 prijava za nepoštovanje epidemioloških mera za nedelju dana

15. oktobar 2020 – Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da je za nedelju dana, otkako je počela da radi vajber aplikacija ovog ministarstva, stiglo više od 950 prijava građana povodom nepoštovanja epidemioloških mera.

On je podsetio na to da je lokalnim samoupravama omogućeno da sami procenjuju situaciju i preduzimaju određene mere, tako da su njihovi krizni štabovi počeli da daju specijalne dozvole svojim sugrađanima da organizuju proslave. Međutim, kako je kazao, „na narednoj sednici Kriznog štaba insistiraćemo na tome da se više takve dozvole ne mogu izdavati jer mera o maksimalnom broju okupljenih od 30 ljudi na zatvorenom važi za sve“.

Jer, kako je objasnio, mere se uglavnom poštuju u javnom prevozu, tržnim centrima, školama, vrtićima, dok su najveći problem rođendanske proslave, svadbe, koncerti, gde se te mere najčešće krše i daje prilika virusu da cirkuliše On je, odgovarajući na pitanje da li će doći do zatvaranja škola i vrtića zbog epidemijske situacije, rekao da to sve zavisi od nas i da je to realnost ako se nastavi sa proslavama i okupljanjima.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!