Koncert gitarskog trija „Balkanske žice“ ovog petka u Smederevu

SMEDEREVO, 15. oktobar 2020 – Koncert gitarskog trija „Balkanske žice“, koji čine članovi gitarske porodice – Zoran, Nikola i Željko Starčević, biće održan ovog petka u Velikoj dvorani smederevskog Centra za kulturu.

Trio „Balkanske žice“ izvodi svoju originalnu instrumentalnu muziku, sintezu svih balkanskih elemenata: srpskih, ciganskih, makedonskih, rumunskih, moldavskih, mađarskih, mediteranskih, bugarskih, grčkih, orijentalnih, sa primesama džez muzike, svinga i klasičnih elemenata. Prava prezentacija gitarske muzike u balkanskom stilu, jedinstvena interpretacija Zorana i sinova Nikole i Željka.

Nastupali su na mnogim klasičnim gitarskim, World music i džez festivalima i koncertima širom sveta, a držali su i masterklas studentima klasične i džez gitare u Evropi i Americi.

Dobitnici su prve nagrade u kategoriji World Music, na kompozitorskom takmičenju, USA Songwriting Competition 2005, za kompoziciju Nikole Starčevića „Vodenica“ koju izvodi ovaj trio. Pripala im je i prva nagrada i statua delfina za najbolji instrumentalni ansambl na Music World 2004 u Italiji. Nikola Starčević osvojio je prvu nagradu na internacionalnom kompozitorskom takmičenju za gitaru Joann Falletta 2007 u Bafalu.

Koncert počinje u 20 sati, a cena ulaznice je 400 dinara.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!