Planjanske škole dobile sredstva Ministarstva za podsticaj rada zadruga

BEOGRAD/VELIKA PLANA, 14. oktobar 2020 – Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević potpisao je ugovore sa direktorima 29 osnovnih i srednjih škola o dodeli grantova za školske zadruge, kao podsticaj njihovog rada. Među 16 osnovnih škola, dobitnika sredstava za realizaciju projekata preko školskih zadruga, dve su iz opštine Velika Plana – OŠ „Nadežda Petrović“ i OŠ “Drugi šumadijski odred“’ iz Markovca.

Školama je dodelјeno 10 miliona dinara za različite projekte koji će biti realizovani preko školskih zadruga, od toga šest miliona dinara namenjeno je za projekte u 16 osnovnih, dok je za projekte 13 srednjih škola izdvojeno četiri miliona dinara.

– Po prvi put  opredelјujemo sredstva za pomoć zadrugarstvu u školama. Škole koje su osnovale zadruge sada imaju priliku da naprave male proizvodne pogone – rekao je ministar Šarčević.

Osnovne škole koje su dobile sredstva za podsticaj rada zadruga:  OŠ „Prvi oktobar“, Botoš,  OŠ „Četvrti kralјevački batalјon“ iz Kralјeva, OŠ „Dr Đorđe Natošević“ iz Novog Slankamena, OŠ „Jovan Cvijić“ iz Kostolaca,  OŠ „Lazar Savatić“ iz Zemuna, OŠ „Mića Stojković“ iz Umačara, OŠ „Miroslav Bukumirović Bukum“ iz Šetonje, OŠ „Nadežda Petrović“ iz Velike Plane, OŠ „Petefi Šandor“ iz Bečeja, OŠ „Ratko Jovanović“ iz  Kruščice, OŠ za učenike oštećenog sluha i govora „11. maj“ iz Jagodine, OŠ „Sveti Sava“ i OŠ „Sveti vladika Nikolaj“ iz Požarevaca,  OŠ „Vuk Karadžić“, iz Knića, OŠ „Drugi šumadijski odred“ iz Markovaca i  OŠ „Jovan Popović“ iz Čoke.

Srednje škole koje su dobile sredstava za podsticaj rada zadruga : Medicinska, Politehnička škola i Ekonomsko- trgovinska škola iz Požarevca, Tehnička škola iz Pirota, Srednja škola „Sveti Trifun“ sa domom učenika iz Aleksandrovca, Medicinska škola iz Ćuprije, Srednja škola „Kralј Petar I“ iz Topole, , Srednja škola iz Knića, Građevinsko tehnička škola „Neimar“ iz Niša, Mitrovačka gimnazija iz Sremske Mitrovice, Tehnička škola „Rade Metalac“ iz Leskovca, Škola za dizajn tekstila i kože iz Novog Pazara i Požarevačka gimnazija.

Foto: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Skorašnji članci

error: Content is protected !!