Site icon podunavlje.info

Mreže mirovale u Aranđelovcu, a na kraju dva crvena kartona za domaće

ARANĐELOVAC/SMEDEREVO, 14. oktobar – Na teškom, blatnjavom terenu u Aranđelovcu i pored obostrano borbene igre mreže oba golmana su danas ostale netaknute: Šumadija – Smederevo 1924 0:0.

Meče je počeo šansom Dragačevića i odbranom golmana Dobrića, da bi još bolju za Smederevce propustio Šukunda traljavim udarcem u 7. minutu.

Veći deo prvog poluvremena protekao je u inicijativi Smedereva i prodorima mladog Filipovića, koji je u 27. minutu odlično uposlio Marka Bačanina, ali je loš teren učinio svoje i ova prilika je ostala neiskorišćena.

Nakon kornera, u poslednjim trenucima prvog dela susreta, lopta je došla do Filipovića, a njegov udarac je otišao pored same stative.

Domaćin je u nastavku zaigrao znatno angažovanije i u 62. minutu ponovo je Dragačević pripretio, a njegov udarac pod prečku Dobrić je paradom prosledio u korner.

Finiš utakmice obeležila su dva isključenja domaćih ; u 88. minutu Obradović je udario Mladenovića i dobio je direktan crveni karton, a minut kasnije njegov saigrač, bivši član Smedereva, Nikola Radenković zbog grubog starta nad Stojkovićem zaradio je istu kaznu. To malo vremena što je ostalo do poslednjeg sudijskog zvižduka, domaći su otezali igru koliko god su mogli, previjali se i izbacivali loptu van igrališta, tako da Smederevo nije uspelo da iskoristi brojčanu prednost.

Naredne subote, od 14 i 30, Smederevo će ugostiti jedno od najprijatnijih iznenađenja ovogodišnjeg prvenstva ekipu Budućnosti iz Arilja, trenutno drugoplasirani tim na tabeli.

Foto: R.G.

Exit mobile version