GSSHO: Novac prikupljen prodajom na „Kreativnom trgu“ za malu Mariju

SMEDEREVO, 12. oktobar 2020 – Smederevski Gradski savez socijalno humanitarnih organizacija objavio je danas da je sav novac prikupljen od prodaje proizvoda sa štanda Društva za cerebralnu i dečiju paralizu na manifestaciji „Kreativni trg“, koja je proteklog vikenda održana u Smederevu, uplatio na račun za pomoć Mariji Milutinov, dvanaestogodišnjoj devojčici iz Smedereva koja boluje od teškog oblika cerebralne paralize.


Novac je Mariji neophodan za lečenje u Specijalnoj oftalmološkoj bolnici „Eliksir“ i za hipoterapiju. Marija na ovu kliniku odlazi tri puta godišnje po 10 dana na fototerapije i lasersku akunpukturu.
U toku je prikupljanje sredstava i za lečenje matičnim ćelijama u Beču, a njeni roditelji za ovo lečenje čuvaju sredstva na računu fondacije „Budi human“.
Savez se zahvaljuje svim sugrađanima koji su kupovinom zapravo donirali sredstva za Marijino lečenje, zaposlenima i članovima koji su dežurali na štandu volonterski i, pre svega, učesnicima radionica i kolegama koji su svoj rad i ljubav utkali u radove koji su prodavani i tako i sami dali ogroman doprinos ovoj akciji. Hvala.
Iz GSSHO se zahavljuju i prijateljima iz MS Platforme. Ova organizacija je prikupljala sredstva za lečenje Bojana Trajkovića, momka sa progresivnim tipom multiple skleroze, a uplatila je i za Marijino lečenja. To je bila njihova prva zajednička akcija, a sve pozivaju da se priključe slanjem SMS-a  na broj 3030:

– za Mariju Milutinov upišite u tekstu broj 62

– za Bojana Trajkovića upišite broj 725.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!