Veselin Savić u polufinalu Evropskog prvenstva u veslanju

POZNANJ, 9. oktobar 2020 – U Poznanju je danas počelo Evropsko prvenstvo za seniore, na kojem učestvuje i pet posada iz Srbije. Već u prepodnevnom delu programa ostvareni su odlični rezultati – Smederevac Veselin Savić i Viktor Pivač, u dvojcu bez kormilara, kao i Jovana Arsić u skifu – obezbedili su direktan plasman u polufinala šampionata Starog kontinenta, a istu priliku već danas popodne imaće i preostale tri srpske posade kroz repesaže, navode iz Veslačkog saveza Srbije.

Od naših takmičara prvi su na stazu jezera Malta izašli  Savić i Vikor Pivač u dvojcu bez kormilara. Oni su od prvog prolaza na 500 metara, pa do kraja trke, držali treću poziciju, koja je garantovala direktan plasman u polufinale. Na kraju su kroz cilj prošli iza posada Hrvatske (6:32,92 minuta) i Holandije (6:35,68) u vremenu 6:39,51 minuta. Njihovo polufinale na programu je u subotu, posle 10 časova.

Sledeći je na stazi bio srpski dubl skul, u kojem su Aleksandar Filipović i Martin Mačković, iako su tek nedavno zajedno seli u čamac, izveslali kvalitetnu trku. Oni su se od početka borili sa posadama Litvanije i Irske za jedno od prva dva mesta, koja su vodila direktno u polufinale. Ipak, Litvanicu su na kraju bili prvi, Irci drugi, dok su naši momci trećim mestom obezbedili repesaž, koji je na programu danas posle 15.30 časova.

Miloš Stanojević je potom u lakom skifu u svojoj grupi bio četvrti, što je takođe značilo plasman u repesaž. Ta njegova naredna trka na programu je danas posle 15.20 časova.

Usledio je izlazak na stazu naše jedine predstavnice u ženskoj konkurenciji, Jovane Arsić, koja je ostvarila odličan rezultat u skifu i obezbedila direktan plasman u polufinale. U njenoj grupi taj plasman je bio obezbeđen za tri najbolje posade – Arsićeva je od početka bila sigurna i prošla je liniju cilja kao treća, u vremenu 7:45,99 minuta, iza veslačica iz Nemačke (7:33,54) i irske (7:35,51). Njeno polufinale na programu je sutra, posle 11.30 časova.

Poslednji je u kvalifikacijama na jezero Malta, kad je o Srbiji reč, izašao Aleksandar Beđik, koji je bio četvrti u svojoj grupi. To je značilo plasman u današnji repesaž, odnosno u trke koje su na programu posle 16.20 časova, u kojima će tražiti šansu za plasman u polufinale.

Foto: worldrowing.com

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!