Dan škole u Radincu obeležen onlajn priredbom (video)

RADINAC, 9. oktobar 2020 – Ovog petka, 9. oktobra, Osnovna škola „Ivo Andrić“ u Radincu obeležava Dan škole, ali i značajnu godišnjicu – 40 godina rada matične škole.

Iako su aktuelna epidemiološka situacija i nov način nastave onemogućili uobičajeno veliko radosno okuplјanje ove školske godine, učenici i nastavnici radinačke škole nisu želeli da im to pokvari praznik. Uz raspisan literarni konkurs za mlađe i starije razrede, na kojem su nagrađeni najbolјi radinački literarci i još mnogobrojne aktivnosti realizovane u manjim grupama, Dan škole proslavlјen je na originalan način – pripremlјena je onlajn priredba, kratak film u kojem su radinački đaci predstavili bogatstvo svojih talenata za recitovanje, muziku, glumu i igru, podsetili se istorijata škole, njenih uspeha, ali i mudrosti jedinog nobelovca u srpskoj književnosti čije ime ova obrazovno-vaspitna ustanova sa ponosom nosi.

Nastava u postojećem školskom objektu počela je 1980. godine dok je prva škola u Radincu otvorena davne 1841. godine, pre 179 godina. Iskra prosvećivanja zasvetlela je u selu Ralјa 1926. godine i u selu Vrbovac 1871. godine, selima gde su danas područne radinačke škole – u Vrbovcu osmorazredna, a u Ralјi četvorogodišnja škola.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!