Sestre Radojičić, Popović i Beljić najbolji na Gradskom školskom prvenstvu

SMEDEREVO, 8. oktobar 2020 – Na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali Smederevo, u organizaciji Saveza za školski sport i olimpijsko vaspitanje u Smederevu i Streljačke družine Smederevo, održano je tradicionalno Gradsko školsko prvenstvo serijskom vazdušnom puškom. Pioniri su pucali po 20, omladinci 30 dijabola, a nastupilo je 30 mladih strelaca.

U konkurenciji pionira pobedio je Lazar Popović iz OŠ „Dr Jovan Cvijić“ sa 170 krugova. Drugo mesto zauzeo je Aleksa Nikolić iz OŠ „Dimitrije Davidović“ sa 162, a treće Nikola Manojlović iz „OŠ Sveti Sava“ sa 148 krugova. Kristina Radojičić iz OŠ „Ivo Andrić“ iz Radinca pobedila je u kategoriji pionirki sa 81 krugom, ispred Anastasije Ristić sa 31 i Aleksandre Savić sa 29 krugova, obe iz OŠ „Branislav Nušić“.

U omladinskoj konkurenciji zlatnu medalju osvojio je Lazar Beljić iz Tehničke škole sa 257 krugova. I srebrnu medalju osvojio je učenik iste škole, Nemanja Adamović sa 253, a bronzanu Lazar Subotić iz Gimnazije sa 250 krugova.

Učenica Medicinsko-farmaceutske škole „Sveta Petka“ Anđela Radojičić sa 269 krugova osvojila je zlatnu medalju u konkurenciji omladinki. Preostala dva mesta na postolju pripala su učenicama Gimnazije sa 257 krugova. Bolju poslednju seriju je imala Natalija Tasić, pa je njoj pripala srebrna medalja, a Nataliji Jovanović bronzana.

Prvoplasirani pojedinci i ekipe stekli su pravo učešća na okružnom takmičenju najboljih strelaca u konkurenciji osnovnih i srednjih škola, koje će biti održano u Smederevu 12. oktobra. Pet dana kasnije, 17. oktobra, na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali Smederevo biće i prvo kolo Kupa Streljačkog saveza Srbije u A programu (juniorske i seniorske kategorije).

Foto: Streljačka družina Smederevo

Skorašnji članci

error: Content is protected !!