Site icon podunavlje.info

Ministarstvo zdravlja: Viber broj za prijavljivanje nepoštovanja mera

BEOGRAD, 8. oktobar 2020 – Od danas je u funkciji poseban broj 064/8811405 na koji građani mogu preko vajber aplikacije da prijave nepoštovanje epidemioloških mera, naročito u ugostitelјskim objektima i drugim mestima gde se okuplјa veći broj građana, navodi se u današnjem saopštenju Ministarstva zdravlјa.

U saopštenju se navodi još da je trenutna epidemiološka situacija u zemlјi stabilna „i rezultat je koji su postigli građani, jer su pokazali da poštovanjem mera epidemiološka situacija može da bude stavlјena pod kontrolu“. Međutim, kako se navodi, sada kada se epidemija korona virusa razbuktava u svim zemlјama regiona i šire, situacija i u Srbiji može da se promeni i pogorša, naročito ako se ima u vidu da je poslednjih dana kod građana došlo do opuštanja i da poštovanje epidemioloških mera slabi, upozoravaju nadležnih.

„Stoga je ovo prelomni trenutak kada se mere moraju poštovati jednako kao i prethodnih meseci, a prijava nepoštovanja epidemioloških mera putem aplikacije vajber jedan je od načina da se zadrži visok nivo primene i poštovanja mera“, navedeno je u saopštenju.

Foto/ilustracija: pinterest.com

Exit mobile version