Šta da radite ako ste uplatili prevarantima sa sajta privredni-registar.rs…

5. oktobar 2020 – U subotu je MUP objavio da su uhapšeni hrvatski državljani H.P. (1987) i J.K (1991) pod sumnjom da su izvršili krivično delo prevare. Reč je o uplatnicama za navodni upis u evidenciju privrednog registra firmi u Srbiji, koju su dobili i mnogi privrednici iz ovog kraja. Udruženje „Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije“ podnelo je krivičnu prijavu za obmanjivanje privrednika i pozvalo sve koji su uplatili sredstva po tom dopisu da takođe podnesu krivične prijave ili pošalju svoje podatke na zastitnik.mbs@gmail.com.

Dvojica uhapšenih su, podsećamo, osumnjičeni da su preko privrednog društva registrovanog u Srbiji „Digitalna platforma“ i internet sajta www.privredni-registar.rs dovodili u zabludu ovlašćena lica u privrednim subjektima na teritoriji Republike Srbije, tako što su im slali uplatnice, putem pošte, da uplate novac radi upisa u ovaj privredni registar, uz napomenu da ako to ne učine do određenog datuma moraće da uplate veći iznos.

Internet stranica je u međuvremenu blokirana od strane Odeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala MUP-a Srbije.

Agencija za privredne registre je, podsetimo i na to, reagovala objavljujući saopštenje da ona ne stoji iza poziva za navodnu registraciju privrednih subjekata u Srbiji, ali je za mnoge već bilo kasno.

Onima koji su novac uplatili sada ostaje nada da će preko krivičnih prijava dobiti makar nekakvu satisfakciju, mada teško da će biti i materijalna.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!