Site icon podunavlje.info

Juniori KK Smederevo 1953 izborili plasman u elitni rang takmičenja

SMEDEREVO, 5. oktobar  2020 – Juniori Košarkaškog kluba Smederevo 1953 ostvarili su istorijski uspeh izborivši mesto u Kvalitetnoj ligi Srbije, najvišem rangu za mlađe kategorije u kome će se nadmetati sa vršnjacima Crvene zvezde, Partizana i ostalih naših najvećih klubova.

Do ovog izuzetnog rezultata juniorski sastav KK Smederevo je stigao zahvaljujući sjajnoj završnici kvalifikacija. Učenici Ivana Mijatovića, inače i trenera seniorskog sastava, najpre su u Požarevcu savladali istoimenu ekipu sa 85:83. Usledila je odlučujuća utakmica sa kragujevačkim Radničkim na neutralnom terenu u Jagodini. U dramatičnoj završnici košarkaške nade Smedereva su savladale Kragujevčane rezultatom 76:74.

Najbolji na terenu, nerešiva enigma za rivale na poslednjoj prepreci, bio je Nemanja Nikolić, koji je upisao 39 poena, a dvocifren učinak imali su i Andrija Milovanović sa 13 i Aleksandar Milutinović sa 10 poena. Pored njih, svoj doprinos plasmanu u elitni rang juniorske košarke u Srbiji dali su i Dušan Kučinar, Luka Radenković, Mateja Ristić, Trivun Delić, Andrija Stanimirović, Danijel Teodosić, Pavle Vasić, kao i svi ostali članovi ekipe sa nešto manjom minutažom.

R.G.

 

 

Exit mobile version