Site icon podunavlje.info

Demokratska stranka Srbije raspustila sve odbore u Srbiji

SMEDEREVO,  5. oktobar 2020 – Demokratska stranka Srbije raspustila je sve stranačke odbore po Srbiji, opštinske, gradske i okružne, objavio je danas na konferenciji za štampu predsednik te stranke Miloš Jovanović. U Podunavskom okrugu DSS ima odbornike u skupštinama Smedereva i Velike Plane pa nas je zanimalo šta to konkretno znači za njihovo dalje delovanje. Za podunavlje.info o tome govore Miloratka Bojović, dosadašnja predsednica GO DSS Smederevo i Vladica Novaković, član Izvršnog odbora ove stranke.

– Svi odbori, bez obzira na to kako su radili, kao i na izborne rezultate na lokalnom nivou koje su ostvarili, raspušteni su. Učinjeno je to pre svega zbog onih koji nisu ni učestvovali na lokalnim izborima, a mnogo je takvih odbora, niti su dali ma kakav doprinos na republičkim. Hoćemo, moramo da promenimo neke ljude, da dovedemo mlađe i ambicioznije – objašnjava Miloratka Bojović, do ovog momenta predsednica GO DSS u Smederevu, dodajući da je smederevski odbor, po svim ocenama u stranci, bio jedan od najboljih, među pet prvih Srbiji

– Da ni bismo raspuštali jedan po jedan odbor doneta je ovakva odluka, idemo ispočetka. Na prošlonedeljnom Glavnom odboru najavljeni su drastični rezovi i ovo nije neočekivano. Za početak će to biti povereništva, a onda ćemo izabrati ljude koji će da rade – kaže za podunavlje.info Vladica Novaković, član Izvršnog odbora DSS-a, a nešto slično rekao je na pomenutoj konferenciji za štampu i predsednik stranke Miloš Jovanović.

– Raspuštanje odbora deluje radikalno, ali nije. Jedan ciklus se zatvorio i vreme je da otvorimo prostor za sve ljude, bili oni članovi stranke ili ne, koji imaju volje i energije da se bez ostrašćenosti bore za načela i politička opredeljenja DSS – izjavio je Jovanović, najavljujući će desetak odbora DSS biti formirano već narednih dana, kao i da će ubrzo biti izmenjen Statut stranke.

Foto: podunavlje.info©

Exit mobile version