S dva pogotka Marko Bačanin rešio dramu na stadionu kraj Dunava

SMEDEREVO, 3. oktobar  2020 – U krajnje neizvesnoj utakmici, na kraju je slađi deo kolača pripao Smederevcima. Posle prave drame ostalo je zapisano: Smederevo 1924 – Jedinstvo sa Uba 3:2 (2:1).

Domaćin je prvi pripretio preko, ispostaviće se, junaka ovog meča Marka Bačanina, koji nije uspeo da realizuje dobar centaršut novajlije Stojakovića. Ipak, odmah nakon toga, stiglo je vođstvo domaćih. Ivanić je izveo korner, a kod druge stative Milan Blagojević je udarcem glavom upisao svoj prvenac u dresu oklopnika.

Nova radost domaćina usledila je u 29. minutu, kada je posle solo akcije od centra igrališta i uspešnog driblinga Marko Bačanin iz teške pozicije pogodio suprotan ugao gostiju sa Uba.

Da utakmica poprimi neizvesnost pobrinuo se u 40. minutu Milanović, čiji je projektil sa 18 metara završio u gornjem uglu gola nemoćnog Dobrića.

Samo što je počeo nastavak gosti su imali šansu preko Rajevića i Pavlovića, ali ovaj drugi nije iskoristio izglednu priliku.

Uzvratili su Smederevci u 63. minutu kada se Filipović našao oči u oči sa golmanom Jovanovićem, ali je iskusni čuvar mreža Jedinstva izašao kao pobednik.

Već u sledećem napadu je Filipović centrirao a Stojković pogodio prečku. Kazna za te promašaje stigla je u 83. minutu; Musu je lopta pogodila u ruku, a siguran sa bele tačke bio je Milanović za izjednačenje Ubljana.

Pet minuta kasnije  u kaznenom prostoru gostiju srušen je Ivanić, a po drugi put se u strelce, ovoga puta iz penala, upisao Marko Bačanin. Rasni golgeter je bio neumoljiv i tako doneo radost svom timu.

Foto: R.G.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!