Odbojkašice Smedereva u novoj sezoni s novim trenerom i tehničarom

SMEDEREVO, 2. oktobar 2020 – Ovog vikenda počinju odbojkaška prvenstva Prve lige za dame i muškarce. U subotu u Dvorani Smederevo odbojkaši Smederevo Carine u prvom kolu dočekuju Metalac iz Gornjeg Milanovca, a na klupi će debitovati i dalje aktuelni kapiten i korektor Petar Petrović. On je ulogu trenera preuzeo od Dušana Kalinića, predsednika kluba, koji je ponovo registrovan kao igrač.

I dok je kod odbojkaša izvršena samo promena uloga, dame su dobile novog stratega. Kormilo ženske ekipe Smedereva je preuzeo Kragujevčanin Dragan Mratinković, iskusni stručnjak koji je vodio više prvoligaških i superligaških klubova.

„Na poziv predsednika Dragana Lovra, prihvatio sam da dođem u Smederevo. U dogovoru sa njim, i užim rukovodstvom, ambicije kluba su vezane pre svega za afirmaciju mladih Smederevki. Uslovno rečeno, s obzirom da u ekipi imamo i nekoliko iskusnih odbojkašica sa strane, trebalo bi da ostvarimo dobar rezultat. Koliko ćemo u tome uspeti zavisiće i od jačine naših rivalki, jer mislim da će liga biti vrlo jaka i neizvesna.“, rekao je, između ostalog, na promociji novi trener Smederevki Dragan Mratinković.

Tokom pripremnog perioda, kako kaže, odigrano je nekoliko kontrolnih  utakmica, a ono što hrabri je vidan napredak kod najmlađih poput Jovane Tomić, Tijane Đuričić, Mine Milivojević, Anje Stevanović i najmlađe među njima Gale Mladenović.

Što se tiče igračkog kadra, on je ostao gotovo isti u odnosu na prošlu sezonu. Jedina prinova je Ana Popović, dosadašnji tehničar Takova, dok je Jovana Radanović prešla u redove Spartaka iz Ljiga.

Prema rasporedu, Smederevke ove subote trebalo je da ugoste ekipu Jedinstva iz Užica, ali je ovaj susret na zahtev gošći odložen za 14. oktobar.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!