Site icon podunavlje.info

Uoči izvlačenja parova 1/16 Kupa Srbije – Smederevo u drugoj grupi

BEOGRAD/SMEDEREVO, 30. septembar 2020 – Klubovi učesnici završnice takmičenja za Kup danas su od Fudbalskog saveza Srbije dobili obaveštenje o rasporedu ekipa po grupama, pa tako i o potencijalnim protivnicima u šesnaestini finala.

Smederevo je u drugoj grupi, zajedno sa ekipama Zlatibora, Grafičara, Bačke, Metalca iz Gornjeg Milanovca, Kolubare, pirotskog Radničkog, Kabela, kragujevačkog Radničkog, Žarkova, Novog Pazara, Dinama iz Vranja, Jedinstva iz Rumenke, Trajala, Sušice i IMT-a. Dakle, neće moći da se sastane ni sa jednim od ovih timova.

Protivnika će dobiti iz prve grupe, u kojoj su Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina, TSC, niški Radnički, Čukarički, Spartak ŽK, Voždovac, Mladost Lučani, Napredak, Radnik iz Surdulice, Proleter, Javor Matis, Inđija, Rad i Mačva.

Izvlačenje parova je zakazano za petak, 2. oktobar, a poštujući preporuke Kriznog štaba u Fudbalskom savezu su odlučili da bude obavljeno bez prisustva predstavnika klubova. Ipak, moći će da se gleda uživo putem Interneta, preko zvaničnog YouTube kanala FSS.

Kalendarom takmičenja FSS predviđeno je da se utakmice 1/16 finala igraju 21. oktobra, osmina 25. novembra, četvrtfinale na proleće iduće godine – 10. marta, polufinale 21. aprila, a finale 25. maja 2021.

Smederevo se, podsetimo, u završnicu Kupa Srbije plasiralo pobedom na penale nad Mokrom Gorom u Zubinom potoku 9. septembra.

Foto/ilustracija: FSS

Exit mobile version