Site icon podunavlje.info

Skupština opštine Kovin: I odbornici pomažu Lani

KOVIN, 30. septembar 2020 – Na inicijativu odbornika Darka Bakovića iz Jedinstvene Srbije, Skupština opštine Kovin će dnevnice sa druge sednice uplatiti u fond za lečenje Lane Bulatović. Odluka je doneta jednoglasno, a biće sprovedena u najskorijem roku.

Lana Bulatović je 29-to godišnja devojka koja vodi tešku bitku za život sa čak 19 dijagnoza. Da bi se izborila potrebne su joj dve transplantacije, bubrega i pankraesa i to u inostranstvu. Lanini sugrađani mesecima već organizuju razne humanitarne akcije, od prodaje knjiga, garderobe, slika, preko bazara i raznih drugih dešavanja koja odražavaju jedinstvenu želju svih da joj pomognu.

Lana je, prema našim saznanjima, prikupila tek polovinu potrebne sume, tako da se sve akcije nastavljaju I dalje.

Što se Skupštine opštine Kovin tiče, ona je na svojoj drugoj sednici samo potvrdila nove mandate i izabrala članove komisija i saveta. Iako je za nekoliko dana i Dan opštine Kovin, neće biti, kako je uobičajeno, održana svečana sednica, samo će biti uručene zahvalnice organizacijama i pojedincima koji su u vreme vanrednog stanja volonterskim radom pomogli da se teret izolacije što lakše podnese, rekao je novi-stari predsednik Skupštine Zoran Bradanji.

Strukturno gledano apsolutnu većinu u novom sazivu SO Kovin čini SNS sa 33 mandata, SPS ima 6, a po tri imaju Savez vojvođanskih Mađara i Jedinstvena Srbija. U vlasti sa naprednjacima participiraju prve dve dok je Jedinstvena Srbija ostala u opoziciji.

Foto: V. Živkov

Exit mobile version