Site icon podunavlje.info

Uspešan vikend Čelika na Ravnoj Gori i Rajcu – ukupno 17 medalja

SMEDEREVO, 28. septembar  2020 – Ove, kao i prethodnih godina, poslednjeg vikenda u septembru, u organizaciji PSK Pobeda iz Beograda, održana je masovna planinarska akcija pod zajedničkim nazivom Dan čistih planina. PSK Čelik je učestvovao u orijentiring takmičenju, nadmetanju u planinarskoj orijentaciji i na pešačkim turama.

Orijentiring takmičenјe je održano u subotu, na terenima Ravne gore, na južnim padinama ove istorijske planine.  Trka je bila u okviru prvenstvo Srbije u orijentiringu na srednjim distancama. Na startu se pojavilo 194 takmičara iz 18 klubova Srbije, među njima i31 takmičar PSK Čelik. Osvojili su 4 zlatne, 3 srebrne i 2 bronzane medalјe. Najveći uspeh je osvajanje titule prvaka Srbije pionira Mihajla Minića. Vredan je i osvajanje srebrne medalјe, u pionirskoj konkurenciji, koji je postigao  Ilija Milutinović, a takođe i junior Čelika Nemanja Vasilјević stigao je do bronzane medalje. Zlatnim medalјama okitili su se još Nataša Stanisavlјević, Milan Cvetković i Branko Grujić, koji su osvojili titule prvaka Srbije u takmičarskim kategorijama u kojima nastupaju, srebrne Dragan Pavlović i Bilјana Grujić, dok je bronzana Bilјana Aranđelović. Ovim rezultatima Čelik je bio među tri najuspešnija kluba na ovom prvenstvu.

Drugog dana vikenda održano je redovno peto kolo lige u Planinarskoj orijentaciji. Na takmičenju je učestvovalo 14 klubova iz Srbije sa 44 ekipe. Takmičenje je održano po promenlјivo obllјčnom i prohladnom vremenu, na terenima Rajca. Čelik je učestvovao sa 10 ekipa i osvojio je 8 postolјa,  dve zlatne, dve srebrne i 4 bronzane medalјe. Pionirke su osvojile prvo i treće mesto, pioniri drugo, seniori i seniorke treće, veteranke treće, a veterani prvo i drugo. Ženska pionirska ekipa Čelika u sastavu Marta Trajković, Anja Manojlović i Jana Mijatović su pobednice, dok je ekipa pionirki, Sofija Nikolić, Senka Ranković i Anka Ranković trećeplasirana. Srebrnu medalјu osvojili su pioniri Lazar Milutinović, Nikola Tasići Ilija Milutinović.  Zlatnu medalјu je uzela i ekipa veterana: Dragan Pavlović, Dragutin Jeremići Nebojša Milovanović. Osvajačice bronzane medalјe su seniorke: Katarina Cvetković, Marija Trajković i Nataša Vasojević, kao i muška seniorska ekipa u sastavu Saša Nikolić, Dejan Rankovići Miloš Karupović.  Na ovom takmičenju, najuspešnije su bile ekipe Pobede, koje su iskoristile prednost domaćeg terena i na taj način su u plasmanu klubova lige Srbije, posle petog kola, preuzele prvo mesto od Čelika.

Na ova dva takmičenja Čelik je osvojio 17 medalјa, od kojih je 6 zlatnih, 5 srebrnih i 6 bronzanih.

Čelik je imao predstavnike i na pešačkim turama po vrhovima Ravne Gore i Suvobora, na relacijama dugim 18 kilometara, na kojima je učestvovalo 46 članova kluba. Na Danima čistih planina, klub je dobio zahvalnicu za najmasovniji nastup svojih članova.

Fotografije su iz kolekcije članova kluba.

Exit mobile version