Marko Bačanin, dva puta, za nove bodove u gostima

RAŠKA/SMEDEREVO, 27. septembar 2020 – Brzo su Smederevci preboleli neočekivani poraz kod kuće u prošlom kolu protiv Takova i vraćaju se sa celim plenom iz Raške; Bane 1931 – Smederevo 1924 1:2 (1:2).

Susret je počeo šansom domaćih, kada su u trećem minutu, nakon kiksa Savičevića, Goljović našao u izglednoj šansi, ali je povratnik na golu oklopnika Danijel Dobrić sjajnom intervencijom sačuvao mrežu.

Da tandem Nenad Ivanić – Marko Bačanin sve bolje funkcioniše potvrdilo se u 19. minutu, kada je Ivanić asistirao a golgeter Smedereva izbegao ofsajd zamku i pogodio metu.

Domaćin je u 31. minutu, posle kornera, preko Cvetića uspeo da izjednači, ali to nije pokolebalo učenike trenera Igora Savića. Nastavili su atacima i u završnici prvog poluvremena, u 42. minutu, Ivanić je centrirao a Marko Bačanin opet, ovoga puta glavom, matirao Čuljkovića.

Treba reći daje malo pre izjednačenja domaćinima poništen pogodak zbog ofsajda, baš kao mladom Nikoli Filipoviću u 52. minutu.

Svi pokušaji domaćih, koji su pre dva kola kao gosti remizirali protiv Takova, da do kraja susreta stignu do izjednačenja sveli su se na bezuspešne šuteve, koje je u većini slučajeva krotio sigurni Dobrić.

Naredne subote Smederevci će na svom terenu ugostiti ekipu Jedinstva sa Uba.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!