Site icon podunavlje.info

Smederevska skupština: Novi v.d. direktori javnih preduzeća i ustanova

SMEDEREVO, 25. septembar 2020 – Odbornici smederevske Gradske skupštine sastali su se danas na sednici, drugoj ako se računa i konstitutivna, da razmotre nekoliko pitanja iz oblasti finansija, ali i da odluče o kadrovskim rešenjima; novim vršiocima dužnosti direktora u nekoliko javnih preduzeća i ustanova čiji je grad osnivač.

Predloge imena novih prvih ljudi umesto dosadašnjih vršilaca dužnosti odbornici, i mediji, dobili su uoči početka sednice, ali to nije predstavljalo problem da se usvoje. Uostalom, o većini tih kadrovskih rešenja čaršija je pričala ovih dana. Za one koji nisu na taj način saznali, evo tih promena.

Na čelu Javnog preduzeća Sportski centar umesto Mladena Savića sada će biti Branislav Vučković. Savić pa ide na mesto vršioca dužnosti direktora JP Smederevska tvrđava umesto Gorana Jovšića. Dr Svetlana Mihić Jovanović nije više vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja, od danas je to Dr Olgica Obradović. Izabran je i njen zamenik – Prvoslav Nedeljković.  Za vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća Parking servis, umesto Jovana Beča, od pre mesec dana gradonačelnika Smedereva, izabran je Nikola Matejić, koji je tu funkciju već obavljao pre Beča.

O istom trošku, u okviru iste tačke, imenovani su i predsednici nadzornih i upravnih odbora i članova ovih ali i ostalih javnih preduzeća i ustanova u gradu.

Odbornici su prihvatili i Predlog odluke o završnom računu budžeta grada Smedereva, koji je bio predmet zanimanja i nezavisnog revizora, pa je tako i njegov izveštaj o reviziji konsolidovanog budžeta grada sa stanjem na dan 31.12.2019. godine usvojen.

Svemu ovome prethodilo je izjašnjavanje o prestanku mandata odbornika. Jovan Beč, pošto je izabran za gradonačelnika, kao i njegova zamenica Marija Marković Stavrić, svoje odborničke mandate morali su da vrate. Saša Branežac i Miloš Tomović su u međuvremenu izabrani za članove Gradskog veća, pa ni oni više ne mogu da obavljaju odborničku dužnost. Minutom ćutanja odata je pošta Biljani Stojković, koja je preminula neposredno nakon što je izabrana za odbornicu.

Na početku sednice odbornici su obavešteni i o formiranju tri nove odborničke grupe; Grupe građana „Ujedinjena demokratska Srbija – Ključ promene – Za naše Smederevo – Dr Ivan Stevanović“, odborničke grupe „Metla“, kao i odborničke grupe koju čine Srpski patriotski savez i Srpska patriotska partija.

Inače, usvojen je i novi Poslovnik Skupštine grada Smedereva , što je takođe bila dopuna dnevnog reda. I ta je tačka, kao sve ostale iz prvobitnog i dopunjenog  dnevnog reda, nakon diskusija, sa pojedinačnim disonatnim tonovima predstavnika opozicije, usvojena ubedljivom većinom glasova.

Foto: podunavlje.info©

Exit mobile version