Site icon podunavlje.info

Od Vlade 40 miliona dinara za uređenje infrastrukture oko nove fabrike

SMEDEREVSKA PALANKA, 25. septembar 2020 – Odbornici Skupštine opštine Smederevska Palanka, na  19. sednici koja je sazvana po hitnom postupku, doneli su odluku o rebalansu budžeta za 2020. godinu. Naime, Vlada Srbije odobrila je opštini Smederevska Palanka sredstva u iznosu od 40 miliona dinara iz tekuće budžetske rezerve za realizaciju kapitalnih projekata, a to podrazumeva izgradnju novih saobraćajnica i kanalizacione mreže u industrijskoj zoni Guberaš, na mestu gde uskoro, moguće već u februaru naredne godine, treba da proradi fabrika korejske firme Kjungšin Kejbl.

– Kao lokalna samouprava  zaduženi smo za uređenje kompletne infrastrukture fabrike i zone oko fabrike, a s obzirom na naše mogućnosti i stanja u opštinskom budžetu, nismo mogli da pratimo dinamiku izgradnje. Fabrika se uveliko gradi i biće završena pre svih rokova. Zato smo zatražili  pomoć države i dobili pozitivan odgovor za veoma kratko vreme – objasnio je Nikola Vučen, presednik palanačke opštine.

S obzirom da će od ovih sredstava biti izgrađena i kanalizaciona mreža, svi meštani okolnih kuća biće priključeni.

Ukupni prihodi ovim rebalansom budžeta Smederevske Palanke, sa prenetim sredstvima iz 2019. godine i sopstvenim sredstvima iz drugih izvora, iznose 1.344.860 dinara.

Informacija i foto: smederevskapalanka.rs

Exit mobile version