Međunarodni festival poezije Smederevska pesnička jesen – Zlatna struna

SMEDEREVO, 24. septembar 2020 – Međunarodni festival poezije Smederevska pesnička jesen, koji će u oktobru imati svoje pedeset i prvo izdanje, pozvao je pesnike da učestvuju na konkursu za nagradu Zlatna struna. Pesme treba da pošalju najkasnije do 10. oktobra, a s obzirom na pandemiju koronavirusa, ove godine će biti proglašena samo najbolјa pesma. Autor će učestvovati na festivalskoj večeri koja će biti održana 29. oktobra, ukoliko uslovi to dozvole.

Nagrada Zlatna struna se sastoji od statuete Zlatna struna, rad akademskog vajara Selimira Jovanovića, novčanog iznosa i objavlјivanja nagrađene pesme u festivalskom zborniku Pesnički meridijani Smedereva.

Pesme moraju biti dostavlјene na srpskom jeziku, štampane ćiriličnim pismom. Ukoliko autor stvara na nekom drugom jeziku, uz original mora dostaviti i prevod na srpski jezik.

Svaka pesma, i original i prevod, mora biti otkucana i umnožena u četiri primerka. Rukom pisane pesme neće biti uvrštene u selekciju.

Pesme se potpisuju isklјučivo šifrom. Ukoliko autor pesmu potpiše svojim imenom, prezimenom, ili imenom i prezimenom, neće biti uvrštena u selekciju.

Zajedno sa pesmama, u zasebnoj zapečaćenoj koverti, autor je dužan da dostavi razrešenje šifre koje mora da sadrži:

– ime i prezime,

– adresu prebivališta,

– kontakt telefon,

– adresu elektronske pošte (ukoliko je ima),

– stvaralačku biografiju ne dužu od 500 karaktera.

Pesme treba poslati na adresu:

MEĐUNARODNI FESTIVAL POEZIJE SMEDEREVSKA PESNIČKA JESEN

ZA KONKURS ZLATNA STRUNA

KARAĐORĐEVA 5-7

PP 118, 11300 SMEDEREVO

Skorašnji članci

error: Content is protected !!