Treninzima i obukama učenika i nastavnika do škola bez vršnjačkog nasilja

VELIKA PLANA, 25. septembar 2020 – Udruženje „Svet reči“ iz Velike Plane realizuje projekat „Imamo prava na život brz nasilja“, u kome su učesnici obuke nastavnici i učenici – članovi đačkih parlamenata iz šest seoskih i jedne gradske osnovne škole. Učesnici dolaze iz Smederevske Palanke, Požarevca, Kučeva, Velikog Gradišta, Jagodine i Despotovca.

Ove nedelje se trening organizuje u Velikoj Plani. Na treningu učestvuju i nastavnici – supervizori timova protiv nasilјa iz Tehničke škole „Nikola Tesla“ iz Smederevske Palanke i Tehničke škole iz Despotovca koji su već završili bazični novo obuke.

U cilјu zaštite učenika od nasilјa želja organizatora jeste da projektom „Imam pravo na život bez nasilјa“ pruži podršku školama u stručnom i kreativnom organizovanju programskih aktivnosti, posebno kroz  obuku za nastavnike i učenike u tehnici medijacije – postupku nenasilnog rešavanja konflikta, kao i ponudi različitih zanimlјivih aktivnosti koje promovišu nenasilјe u školi i lokalnoj sredini. Istovremeno, projekat doprinosi  prevazilaženju predrasuda, podstiče demokratski angažman mladih iz seoskih sredina u lokalnoj zajednici i doprinosi ostvarivanja javnog interesa – smanjivanja nasilјa. U okviru projekta uči se tehnika medijacije koja danas predstavlјa važnu celoživotnu kompetenciju i učenika i nastavnika.

Projekat je predviđeno da traje do aprila naredne godine.

Fotografije su sa treninga koji je 18. septembra organizovan u OŠ „Milutin Milanković“ u Rabrovu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!