SSS: Streljaštvo ponovo u fokusu u Smederevskoj Palanci

SMEDEREVSKA PALANKA, 21. septembar 2020 – U Smederevskoj Palanci se rađa nova baza srpskog streljaštva, najavljuje Streljački savez Srbije, a povod za takvu ocenu je obnova rada SD Jasenica, aktiviranje streljane za vazdušno oružje i pokretanje Opštinske lige u streljaštvu.

Još 1956. godine u ovom mestu je osnovana Streljačka družina Jasenica, ali u prvoj deceniji 21. veka je prestala da radi. Prošle godine zaljubljenici u streljaštvo su obnovili rad kluba i u kratkom roku nekoliko desetina mladih se okupilo u SD Jasenica.

Uz pomoć Opštine Smederevska Palanka, na prostoru gde se nekada nalazilo strelište za malokalibarsko oružje podignuta je streljana za vazdušno oružje.

SD Jasenica je pokrenula Opštinsku ligu za pionire i pionirke serijskom vazdušnom puškom, u kojoj učestvuju i strelci SD „Stanoje Glavaš“ iz Glibovca. Ovogodišnja liga završena je trećim kolom.

Poslednjem kolu lige prisustvovali su i predstavnici Streljačkog saveza Srbije, Nikola Marić, potpredsednik SSS, i Dragan Donević, šef stručnog štaba, koji su sa domaćinima razgovarali o radu i planovima kluba.

– Družina Jasenice je brzo posle reaktiviranja počela sa intenzivnim radom i okupila mlade strelce. Videli smo da se ozbiljno radi sa pionirskim kategorijama, a klub ima i seniorske članove koji se, poput pionira, takmiče serijskom vazdušnom puškom. Dosadašnje i planirane aktivnosti kluba govore da članovi družine iz Smederevske Palanke imaju želju da razvijaju streljaštvo u svojoj sredini. Jasenica je jedan od klubova koji je odlučio da kroz program pomoći klubovima SSS za svoje strelce nabavi i standardnu vazdušnu pušku. Pioniri i pionirke Jasenice će uskoro debitovati na državnom takmičenju, jer pripremaju se za Prvenstvo Srbije za mlađe kategorije, koje će u oktobru biti održano u Beogradu – prenosi Marić, dodajući da klub može da računa na podršku Streljačkog saveza Srbije.

Donević je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je u Smederevskoj Palanci reaktiviran klub i ocenio da su srpskom streljaštvu vrlo važni klubovi u manjim sredinama, zato što, kako je rekao, kroz veći broj družina i masovnost dolazi se do kvaliteta.

Konačan plasman opštinske lige Smederevske Palanke serijskom vazdušnom puškom – Pionirke: 1. Sofija Veljković (Jasenica) 402 krugova u tri kola, 2.Anica Lukić („Stanoje Glavaš“) 380, 3. Anđelija Stevanović (Jasenica) 368… Pioniri: 1. Marko Stojanović (Jasenica) 422, 2. Luka Stevanović („Stanoje Glavaš“) 419, 3. Mihajlo Sretenović (Jasenica) 410…

Foto: Streljački savez Srbije

Skorašnji članci

error: Content is protected !!