Site icon podunavlje.info

Neočekivan, ali potpuno zaslužen poraz Smederevaca kod kuće

SMEDEREVO, 20. septembar 2020 – Posle pobede u Tutinu prošle srede malo ko se nadao onome što se desilo danas na stadionu kraj Dunava. Oklopnici su doživeli ubedljiv, neočekivan ali potpuno zaslužen poraz u susretu sa gostima iz Gornjeg Milanovca; Smederevo 1924- Takovo 0:3 (0:2).

Samo što je počela utakmica Anđelović se sa više od 25 metara odlučio na šut , snažno udarena, lopta je odskočila i prevarila golmana domaćih Jovanovića.

Mogao je u 17. minutu Filipović bolje da reaguje, kada je sa ivice kaznenog prostora poslao loptu kraj istrčalog golmana Takova Košanina, ali i pored stative.

Gosti su kontrolisali igru i ponovo pripretili preko Andrića, a nešto kasnije Džodan je bio kratak na pas Ivanića, pa je Smederevo i tada ostalo bez postignutog gola.

U prvom minutu nadoknade poluvremena Milanovčani su se ponovo radovali; posle velike gužve Mijatović je pogodio malu mrežu.

Zaigrali su domaći u nastavku nešto agresivnije, ali su im pokretljivi fudbaleri Takova odlično parirali.

U 85. minutu Marko Bačanin je uspeo da lobuje golmana gostiju i kada se činilo da je pogodak neminovan požrtvovani Jovičić je sa gol crte sprečio siguran pogodak.

Nadoknada vremena i u drugom poluvremenu je bila kobna za Smederevce; jednu u nizu kontri poveo je Kostić, nesebično uposlio usamljenog Jočovića. Njemu nije bilo teško da pogodi mrežu i tako overi pobedu svog tima.

Naredne nedelje Smederevo putuje u Rašku, gde se sastaje sa domaćom ekipom Bane 1931, posle sedam odigranih kola ubedljivo poslednjom na tabeli. Smederevo je sa 8 bodova na 14. Poziciji na tabeli, isti broj bodova ima i Jedinstvo sa Uba na mestu više, ali i bolju gol razliku.

Foto: R.G.

Exit mobile version