Site icon podunavlje.info

Radnički prvak Srbije pošto je ekipa Loznice napustila meč u Smederevu

SMEDEREVO, 19. septembar 2020 – Spektakl i praznik boksa, tako je najavljivan treći meč – majstorica za šampiona Srbije između ekipa beogradskog Radničkog i Loznice večeras u Smederevu, ali se sve pretvorilo, na žalost, u nešto sasvim drugo. Po svemu sudeći, nezadovoljni suđenjem, čelni ljudi Loznice su posle treće borbe povukli svoje boksere i napustili meč, prepustivši tako titulu Radničkom.

Razlog je, najverovatnije, ishod prve borbe koja je viđena, u kojoj je bokser Loznice Semiz Aličić, po mnogim ocenama, nezasluženo izgubio od Veljka Gligorića iz Radničkog. Dve borbe koje su usledile, Pavel Fedorova i Nenada Jovanovića i Vahida Abasova i Adema Fetahovića, pripale su bokserima Radničko. A onda je bilo šta je bilo. Zbunjeni gledaoci, u nemalom broju na smederevskom centralnom gradskom trgu, čuli su od spikera da borbi više neće biti, da je Loznica odustala, a da je Radnički novi prvak.

Inače, u prvom meču u Loznici, podsetimo, bilo je 10:4 za domaćine, dok je Radnički pobedio u Beogradu 8:6.

Bokseri Radničkog, koji ove godine slavi stogodišnjicu, na kraju su prigrlili pehar namenjen najboljoj ekipi u Srbiji, ali ostao je gorak ukus. Ostaje da se vidi šta će činiti i kako postupiti Bokserski  savez Srbije posle ovog nemalog skandala – napuštanja meča od strane ekipe Loznice.

Exit mobile version