Streljaštvo: Smederevo domaćin finala Kupa Srbije

SMEDEREVO, 18. septembar 2020 – Ove subote na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali nadmetaće se finalisti Kupa Srbije u kategorijama do 18 godina starosti. Strelјačku družinu Smederevo predstavlјaće šestoro strelaca – u disciplini vazdušni pištolј Dušan Bojić, Luka Milivojević i Petar Kostić, a standardnom vazdušnom puškom Anđela Radojičić, Natalija Tasić i Lazar Subotić.

Ovo je prvo takmičenje iz kalendara Strelјačkog saveza Srbije koje će se održati na smederevskom strelištu posle pauze prouzrokovane pandemijom zarazne bolesti COVID-19, zbog čega je odloženo u martu. Kup Srbije ima tri kola, međutim kako treće kolo, takođe planirano u martu nije održano, mladi strelci u kategorijama pionira i pionirki serijskom vazdušnom puškom, kadeta i kadetkinja i mlađih juniora i mlađih juniorki standardnom vazdušnom puškom i vazdušnim pištolјem, bodove za nastup sakupili su iz dva održana kola, početkom godine, u Novom Sadu i Nišu. Nastupiće po 10 najbolјih iz svake kategorije. U kategorijama pionira i pionirki i kadeta i kadetkinja medalјe će biti podelјene odmah posle osnovnog meča, dok će se u kategorijama mlađih juniora i junorki, medalјe biti dodeljene posle finalnih nadmetanja, koja počinju od 16 sati.

Natalija Tasić

Iz Strelјačke družine Smederevo za nastup na finalu Kupa Srbije plasiralo se šest strelaca. Luka Milivojević i Petar Kostić u kategoriji kadeta vazdušnim pištolјem, a Dušan Bojić u kategoriji mlađih juniora u istoj disciplini. Anđela Radojičić u kategoriji kadetkinja i mlađih juniorki vazdušnom puškom, a Natalija Tasić u kategoriji mlađih juniorki. Plasman u finale ostvario je i Lazar Subotić u kategoriji kadeta, takođe vazdušnom puškom.

Da podsetimo da je Dušan Bojić u prvom kolu Kupa osvojio zlatnu medalјu, a Anđela Radojičić u drugom kolu srebrne medalјe u obe kategorije u kojima će nastupati i u finalu, dok su ostali smederevski strelci plasman stekli osvajanjem bodova za neko od prvih 10 mesta.

Sledeća subota, 26. septembar takođe će biti strelјački dan u Smederevu, jer će ovde biti održano i državno prvenstvo u B programu vazdušnim oružjem.

Foto: Streljačka družina Smederevo

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!