Site icon podunavlje.info

Veliki uspeh smederevskih jedriličara – zlato na Kupu Golupca

GOLUBAC/SMEDEREVO, 13. septembar 2020 – Ovog vikenda je na Dunavu kod Golupca održana još jedna kriterijska regata koja se boduje za državno prvenstvo, pod nazivom Kup Golupca, a Smederevci su se vratili sa osvojenim prvim mestom. U klasi „470“, posada Brodarskog kluba Metalac Smederevo, u sastavu Miloš Poznić kormilar i Luka Rakić mornar, osvojila je zlatnu medalju.

Luka Rakić i Miloš Poznić

Smederevski jedriličari su, podsetimo, proteklog vikenda osvojili tri medalje na otvorenom prvenstvu Srbije u jedrenju, takođe u Golupcu. Ista posada Brodarskog kluba Metalac Smederevo koja je danas osvojila zlato, pre nedelju dana je bila druga, dok su Jelena Pasarić Pavić kormilar i mornar Dejan Đorić iz Jedriličarskog kluba Smederevo u istoj klasi bili treći. Medalju je tada osvojio i Đorđe Poznić iz Brodarskog kluba Metalac Smederevo koji je u klasi Finn bio treći.

Sa današnje regate izdvajamo i plasman mladog Vaska Bračinca iz Jedriličarskog kluba Smederevo, koji je na prvom državnom prvenstvu na početku svoje jedriličarske karijere osvojio 39. mesto od ukupno 50 dečaka I devojčica u najmlađoj I najbrojnijoj jedriličarskoj klasi, Optimistu.

“U konkurenciji najboljih mladih jedriličara iz čitave Srbije i pri zavidnoj košavi koja je duvala prethodna dva dana, Vasko je ostvario odličan rezultat s obzirom da je u pitanju početnik koji je pre samo mesec dana prvi put seo u optimist, u okviru ovogodišnje besplatne škole jedrenja na Šalinačkom jezeru”, rekao je njegov trener Dejan Đorić.

Foto: podunavlje.info©

Exit mobile version