Premijera dokumentarca „Viktorija, 15“ o mladoj smederevskoj bubnjarki

SMEDEREVO, 12. septembar 2020 – Smederevska publika imala je ove subotnje večeri u bašti „Etno kluba, a u organizaciji udruženja „Razbijanje tišine“, priliku da premijerno pogleda dokumentarac „Viktorija, 15“ o sugrađanki, Viktoriji Milošević, mladoj bubnjarki.

Dokumentarni film prati Viktorijin put od Smedereva do Islanda, gde je učestvovala na međunarodnom kampu za mlade muzičarke. Po svemu sudeći, bolo je to neponovljivo isksutvo za ovu mladu Smederevku. I bukvalno, na žalost, neponovljivo.

Producentkinja Ikonija Jeftić i junakinja filma Viktorija Milošević

– U kampu je po trideset devojčica u svakoj generaciji i oni gledaju da uvek budu druge, da što više njih svira, ali ja planiram da nastavim da sviram i možda jednog dana budem mentorka na nekom takvom kampu – kazala je Viktorija pozdravljajući publikui u prepunoj bašti „Etno kluba“ nakon projekcije, predstavljajući se zajedno sa prodecentkinom filma Ikonijom Jeftić.

Da nastavi da svira bubnjeve – to je sigurno. Uostalom, već sada ima internacionalnu karijeru; osim boravka na kampu na Islandu tu je i pobeda na konkursu za kover pesama makedonske pop dive Kaliopi.

– Kada prođe ovo sa koronom, trebalo bi da imam dva nastupa sa Kaliopi – objašnjava Viktorija kako je korona i njoj pokvarila planove.

A plan je i da, pošto završi srednju školu, upiše fakultet, i dalje u vezi sa umetnošću – grafički dizajn. I da, kada bude na studijama u Beogradu, kako kaže, najzad nađe grupu s kojom će da svira.

Film „Viktorija, 15“ je prošle nedelje prikazan na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma BELDOCS, a ovo je bila smederevska premijera.

Foto: podunavlje.info©

Skorašnji članci

error: Content is protected !!