Gol Marka Bačanina i podela bodova na stadionu kraj Dunava

SMEDEREVO, 12. septembar 2020 – U borbenoj utakmici, derbiju ovog kola u kome je Smederevo dočekalo do tog momenta vodeći tim na tabeli, sve je, ispostavilo se, odlučeno u prvom poluvremenu; Smederevo 1924 – Budućnost Krušik 2014 1:1 (1:1).

Gosti su stigli do prednosti iz prvog ozbiljnijeg napada, preko Dželebdžića. On je prvo uputio šut, koji je debitant na golu Smedereva Jovanović prosledio u korner, posle čijeg izvođenja je spretni Dželebdžić bio strelac.

Šut Ivanića tri minuta kasnije završio je iznad gola Budućnosti. Posle centaršuta Muse pripretio je i Filipović, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Valjevci su mogli da reše utakmicu u 33. minutu, kada je šut Gavrovića Jovanović krajnjim naporom izbacio u korner.

Izjednačenje je stiglo u 36. minutu, pošto je, nakon pasa Ivanića, Marko Bačanin, nedobranjivo smestio loptu pod prečku gola gostiju.

Malo je nedostajalo da Bačanin još jednom savladala Pejovića, ali je njegov udarac glavom zamalo bio neprecizan. I pred sam kraj, u 89. minutu, Bačanin je bio u prilici da postigne gol, ali je od njegovog šuta golman Pejović paradom sačuvao svoju mrežu.

Poslednju priliku na utakmici, već u sledećem minutu, imao je Stojković, ali je Pejović još jednom sprečio pogodak i promenu rezultata.

U sledećem kolu, koje je na programu već u sredu, Smederevo gostuje u Tutinu istoimenoj ekipi.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!