Site icon podunavlje.info

PATOS sa predstavom „2100: Skaska o Aski“ na BITEF Prologu

BEOGRAD/SMEDEREVO, 11. septembar 2020 – Na otvorenoj sceni BITEF teatra na Skveru Mire Trailović u Beogradu, pozorište PATOS predstaviće u nedelju 13. septembra svoj rad na predstavi „2100: Skaska o Aski“.

Predstava „2100: Skaska o Aski“, koja je imala premijerno prikazivanje u decembru prošle godine, rađena je po motivima pripovetke Ive Andrića, „Aska i vuk“, a radnja je smeštena u 2100. godinu u kojoj su maske i zaštitna odela jedina odeća, a čist vazduh, zagrljaji, bliskost i sloboda, samo bleda sećanja.

PATOS se pojavljuje u okviru BITEF polifonije BITEF festivala, koji ove godine priređuje svojevrsni Bitef-Prolog – Na ivici budućnosti zbog pandemije korona virusa.

O radu na predstavi govoriće rediteljka Sanja Krsmanović Tasić uz uživo izvođenje originalne muzike koju je za predstavu napisao kompozitor Jugoslav Hadžić, a u izvedbi kamernog sastava Orkestra „Svetlost.

Ovo je ujedno i najava nastupa predstave na ovom festivalu sledeće godine, kada će BITEF imati specijalno dvostruko izdanje. Ovo će biti jedna od „predstava u fokusu“ na BITEF Polifoniji 2021. godine, što znači da će pored izvođenja imati niz „pratećih programa“ – od razgovora, preko okruglih stolova, radionica i prezentacija do drugih inovativnih, kreativnih i participativnih aktivnosti kojima je predstava podsticaj i izazov za nove stvaralačke procese.

Foto: BITEF Prolog, PATOS

Exit mobile version