Smederevske jeseni ove godine nema, tu je samo njen zaštitni znak – grozd

SMEDEREVO, 9. septembar 2020 – Smederevska jesen, koja je trebalo ove godine da ima svoje 133. izdanje, kako je već objavljeno, otkazana je zbog poznatih okolnosti, koje su od proleća obustavile sva slična događanja.

Grad Smederevo je odlučio da postavljanjem čuvenog, velikog grozda, simbola Jeseni, i skromnim okuplјanjem na Gradskom trgu obeleži postojanje ove, najstarije manifestacije te vrste  u Srbiji.

„Poštovani gosti, dragi sugrađani, dobro veče i dobrodošli na  privredno-turističku manifestaciju Smederevska jesen. Ovo je rečenica kojom smo svake godine tradicionalno pozdravlјali goste sa želјom da ponesu najlepše utiske tokom boravka u našem gradu u vreme trajanja manifestacije.

Na žalost, ove godine, zbog epidemije koja je pogodila ceo svet, pa i našu zemlјu i naš grad, iz bezbednosnih razloga nismo u prilici da održimo manifestaciju u onom obimu kakav smo navikli da vidimo proteklih godina“, čulo se od naratora na Trgu, ispred pomenutog grozda i čelnih ljudi grada, da bi potom devojka Smederevka, još jedan od simbola Smedereva, ponudila prisutne sugrađanje slatkim smederevskim grožđem.

Foto: Dragutin Tobić, podunavlje.info©

Skorašnji članci