Literarni konkurs ”Jednakosti, sličnosti i razlike” povodom jubileja

SMEDEREVO, 10. septembar 2020 – Gradska organizacija Saveza slepih Srbije u Smederevu,  povodom obeležavanja 65 godina postojanja i rada,  raspisala je literarni konkurs pod naslovom „Jednakosti, sličnosti i razlike“.

„U želji da podstaknu mlade, pre svega, učenike nižih i viših razreda osnovnih škola, kao i srednjoškolce/ke da pišu o jednakostima, sličnostima i različitostima u društvu u kom se svakodnevno kreću, raspisuje se ovaj literarni konkurs“, navodi se u saopštenju.

Konkurs je otvoren do 5. oktobra, a radovi se u pisanom obliku i na kompakt disku u doc formatu  poštom dostavljaju   na adresu GOSSSS, Ulica Jovana Krajišnika broj 8, 11300 Smederevo, sa naznakom za literarni konkurs.

Organizatori su pozvali sve učenike nižih i viših razreda osnovnih škola, kao i srednjoškolce/ke  da daju svoju proznu ili poetsku reč o jednakostima, sličnostima i razlikama sa kojima se svakodnevno susreću, a u vezi sa slepim i slabovidim osobama.

Autorima/kama prva tri rada u kategoriji učenika nižih razreda osnovnih škola, viših razreda osnovnih škola kao i prva tri rada u kategoriji srednjoškolaca biće uručene nagrade na svečanoj akademiji koja će biti organizovana povodom obeležavanja jubileja. O tačnom datumu i mestu održavanja ceremonije dodele nagrada dobitnici će biti blagovremeno obavešteni.

Pravo učešća na konkursu imaju učenici nižih i viših razreda osnovnih škola, kao i učenici smederevskih srednjih škola, državljani Republike Srbije. Rad može biti napisan u poeziji ili prozi, može da sadrži najviše 1000 reči (dve kucane strane A4 formata. Rad mora biti zasnovan na stavovima i iskustvima u vezi sa slepim i slabovidim osobama. Svaki/a učesnik/ca konkursa može učestvovati sa najviše jednim  radom.

Uz rad trebadostaviti sledeće podatke: ime, prezime, adresa stanovanja, ime škole, razred, mejl adresa i kontakt telefon. Pravo učešća imaju svi oni čiji rad do sada nije nigde publikovan, a najbolje radove će birati stručni žiri koji će ocenjivati ideju, originalnost, kreativnost. Pobednički radovi biće objavljeni u informativnim glasilima Saveza slepih Srbije, čija je organizator članica, a njihovi autori/ke će biti obavešteni preko uprave škola.Organizatori imaju pravo koriščenja svih radova u bilo kom obliku i bilo kom mediju, pri tom će nastojati da navedu ime autora/ke, ali ne odgovaraju ukoliko uredništvo drugih medija to ne učini.

Teme za takmičenje učenika nižih i viših razreda osnovnih škola, kao  i učenika  srednjih škola: „Moj slepi prijatelj“, „Zatvorenim očima gledam na svet“ i „Priča o jednom belom štapu“

Radovi se šalju do 5. oktobra na adresu Gradske organizacije Saveza slepih Srbije Smederevo, Jovana Krajišnika broj 8, a sve potrebne informacije se mogu dobiti na telefon 026/614-078 (osoba za kontakt je Mara Ožegović, tel. 0665113338).

Skorašnji članci

error: Content is protected !!