Site icon podunavlje.info

Smederevci u Zubinom Potoku penalima do sledećeg kola Kupa Srbije

ZUBIN POTOK/SMEDEREVO, 9. septembar 2020 – Boljim izvođenjem jedanaesteraca u utakmici pretkola Kupa Srbije, Smederevo je u Zubinom Potoku izborilo vizu za nastavak nadmetanja u najmasovnijem takmičenju; Mokra Gora – Smederevo penalima 3:5 (1:1– 0:0).

Domaći tim je u završnici prvog i početkom drugog poluvremena imao inicijativu, koju je u 62. minutu pogotkom krunisao Nemanja Milojević. Oklopnici, u kombinovanom sastavu, zaigrali su znatno angažovanije i pred sam kraj susreta stigli do izjednačenja. Solo akcijom Kristijan Đurđević je primorao odbrambene igrače dugogodišnjeg srpskoligaša da ga obore u kaznenom prostoru. Sam Đurđević je preuzeo odgovornost i sigurnim udarcem sa bele tačke smestio loptu pod prečku.

Usledio je penal rulet. Precizni za Smederevce su bili kapiten Bačanin, Musa, Filipović i Blagojević. Kada je domaćin promašio pretposlednji, četvrti penal u seriji, udarac sa bele tačke ponovo je za Smederevo izveo Đurđević. Ovoga puta je prizemnim šutem pogodio metu i tako doneo radost smederevskoj ekipi.

Vredi istaći, bez obzira na bespoštednu borbu na terenu, izuzetno gostoprimstvo domaćina, koje je karakterisalo i ranije duele ova dva tima.

Foto: R.G.

Exit mobile version