Hristina Popović predsednica žirija na ovogodišnjem Dunav Film Festu

BEOGRAD/SMEDEREVO, 9. septembar 2020 – Žirijem trećeg Dunav Film Festa, koji treba da odluči kome će pripasti „Dunavska lađa“, nagrada za najbolji film u takmičarskoj selekciji, predsedavaće glumica Hristina Popović, objavljeno je danas.

Hristini Popović, predsednici žirija, dobitnici dve Zlatne arene za najbolju glumicu Pulskog festivala,  pridružiće se Mladen Đorđević, javnosti poznat po filmovima „Život i smrt porno bande“ i „Sumrak u bečkom haustoru“, koji je ove godine dvostruko nagrađen na FEST-u. Treći član žirija je Filip Đurić, glumac u usponu koji je pažnju javnosti privukao ulogom tridesetogodišnjeg Dejana u filmu „Moj jutarnji smeh“, koji je nakon trijumfa na Festivalu autorskog filma prošle nedelje krunisan nagradom „Propeler“ na Motovun Festivalu u Hrvatskoj.

U glavnom programu biće prikazano deset filmova, od kojih će se sedam takmičiti za glavnu nagradu festivala „Dunavska Lađa“. Pored filma „Časovi persijskog“ koji otvara ovogodišnji Dunav Film Festival, u takmičarskom programu naći će se i „Šarlatan“ poljske rediteljke Agneške Holand, zatim film „Eden“, u kojem glavnu žensku ulogu igra hrvatska glumica Lana Barić i „Undine“ ,film koji je nagrađen na Berlinskom Filmskom Festivalu 2020. godine.

Filmovi „Istina“ reditelja Koreede i „Greh“ Končalovskog biće prikazani u okviru glavnog programa u Malom gradu Smederevske Tvrđave, kao specijalne projekcije.

Tih šest dana, od 11. do 16. Septembra, ljubitelji različitih kinematografija država kroz čije protiče reka Dunav moći će da pogledaju potpuno besplatno i  jedanaest evropskih ostvarenja raspoređenih u dva  programa – Novi Rumunski film i Best of Europe.

Foto: Dunav Film Fest, Instagram privatna arhiva

Skorašnji članci

error: Content is protected !!