Site icon podunavlje.info

Zakazano prvo zasedanje lokalne skupštine u Velikoj Plani u novom sazivu

VELIKA PLANA, 6. septembar 2020 – Predsednik Skupštine opštine Velika Plana Dušan Marić zakazao je prvu sednicu ovog saziva lokalnog parlamenta za ponedelјak 14. septembra. Na sednici će biti potvrđeni mandati odbornicima, ali i izabrani novi umesto onih kojima prestaje mandat jer su izabrani na najviše funkcije u planjanskoj opštini.

Zbog izbora Igora Matkovića na mesto predsednika opštine i Marka Šućura na mesto zamenika predsednika opštine njima su prestali odbornički mandati a Dragan Božilović je na konstitutivnoj sednici podneo ostavku na mesto odbornika, zbog postojanja sukoba interesa, jer obavlјa dužnost direktora Gradske toplane.

Umesto njih, mandate će dobiti sledećih troje kandidata sa Izborne liste „Aleksandar Vučić  – Za našu decu“: diplomirani ekonomist Suzana Marjanović, diplomirani pedagog Marija Starčević i tehničar prodaje Danijela Radisavlјević.

Nakon konstitutivne sednice predsednik opštine je za svoje pomoćnike imenovao Branka Opačića (SNS), koji je zadužen za privredu i Želјka Rajića (SPS), koji je zadužen za komunalna pitanja, pa će na sednici zakazanoj za 14. septembar parlament konstatovati da je i njima prestao mandat odbornika.

Odbornici treba da se izjasne i novom pravobraniocu, a najozbilјniji kandidat za javnog pravobranioca je Suzana Vučković, koja je i do sad obavlјala tu dužnost.

Na sednici će biti izabrano i 98 članova radnih tela Skupštine opštine. Skupština opštine ima 14 odbora, saveta i komisija. Svi imaju po sedam članova, četvoro iz redova odbornika, troje iz redova ostalih građana, a biraju se na predlog političkih stranaka koje imaju odbornike.

Planjanski lokalni parlament će zasedati u sali bioskopa Centra za kulturu Masuka, , sa početkom u 10 časova, sednica je otvorena za javnost i mogu da prisustvuju svi zainteresovani građani, uz poštovanje poslovnika Skupštine opštine i zaštitnih mera koje su propisane od nadležnih državnih organa.

Informacija i foto: D.M.

 

 

Exit mobile version