Smederevo: Finansijska pomoć za učenike srednjih škola i studente

SMEDEREVO, 1. septembar 2020 – Gradsko veće Smedereva, donelo je odluke o dodeli finansijske pomoći za školsku 2019/2020. godinu učenicima srednjih škola i studentima na prvom i drugom stepenu studija i studentima sa invaliditetom.

Finansijska pomoć u pojedinačnom neto iznosu od 45.000 dinara, dodeljena je za 24 srednjoškolaca. Po 65.000 dinara dobiće 58 studenata na prvom i drugom stepenu studija i studenata sa invaliditetom.

Uzgred, što se tiče novog Gradskog veća, koje je donelo ove odluke, od kraja prošle nedelje poznati su pojedinačni resori većnika. Za ovu oblast, prosvete i populacione politike, zadužena je Aleksandra Mitić, resor sporta i omladine je nadležnost Saše Branešca, javnih preduzeća Časlava Ilića, saobraćaja i bezbednosti Branislava Drobnjakovića, kulture, turizma i informisanja Marine Tirnanić, polјoprivrede i ruralnog razvoja Jovane Lukić, mesnih zajednica i infrastrukture Dejana Milenkovića, urbanizma, komunalnih delatnosti i zaštite životne sredine Miloša Tomovića, finansija Slaviše Stoišića, a socijalne zaštite Dragana Stanića.

Foto/ilustracija: pixabay.com, intervencija podunavlje.info

Skorašnji članci

error: Content is protected !!