S pet prvih i dva druga mesta, Čelik se učvrstio na liderskoj poziciji

FRUŠKA GORA/SMEDEREVO, 31. avgust 2020 – U trećem kolu Lige planinarske orijentacije, na trci koja je u organizaciji planinarskog kluba “Železničar“ iz Inđije, u okviru dvadeset prvih  “Dunavskih čarolija“, održana na terenima nacionalnog parka  Fruška Gora u okolini Čortanovaca, PSK Čelik je osvojio pet prvih i dva druga mesta i još jače  se učvrstio na vodećoj poziciji ovogodišnje lige.

Planinarski dom, do koga se kretalo, u blizini je obale Dunava, na 84 metra nadmorske visine i važi za planinarski dom na najnižoj nadmorskoj visini, ne samo u Srbij. Domaćini kažu na najnižoj koti i u svetskim razmerama. Na takmičenju je učestvovalo 6 klubova sa ukupno 15 ekipa, među kojima je bilo i 8 iz Čelika.  Kontrolne tačke su bile u reonima: Čortanovačka šuma, Gornja šuma, Beli breg, Jerteniš, Kralјevo brdo, Karaš i naselјu Čortanovci.  Najzahtevniji zadatak imali su takmičari u seniorskoj kategoriji, gde je staza bila 9 kilometara sa 9 kontrolnih, a najkraća za pionire – 3,5 km sa 7 kontrola.

Najbolje na takmičenju bile su ekipe pionira, seniorki, seniora, veteranki i veterana Čelika. Druge ekipe seniorki i seniora zauzele su druga mesta, pa je tako Čelik, koji brani titulu šampiona države u ovom sportu, i na ovoj trci bio najuspešniji klub i uučvrstio se na prvom mestu na tabeli.

U najjačoj, seniorskoj kategoriji, pobedila je ekipa Čelika – Čelik 1 u sastavu: Saša Nikolić, Dejan Rankovići i Miloš Karupović, a i u konkurenciji seniorki prva ekipa Čelik, koju su činile Jelena Živojinović, Katarina Cvetković i Nataša Vasojević, osvojila je zlatnu medalјu. Zlato je pripalo i ekipi pionira, činili su jeIlija Milutinović, Nikola Tasići Vuk Gilanović, kao i veteranskim ženskim i muškim ekipa. Veteranke su nastupile u sastavu: Nataša Stanisavlјević, Bilјana Grujić i Danijela Jeremić, a veterani su Dragan Pavlović, Nebojša Milovanović i  Dragutin Jeremić. Srebrnim medalјama okitile su se druge ekipe Čelika u ženskoj i muškoj konkurenciji. Ženska ekipa nastupila je u sastavu:Teodora Milutinović, Bilјana Aranđelović i Nataša Vasojević, a u muškoj su bili Dragan Tasić, Aleksandar Živojinović i Aleksandar Vijatović.

Nakon takmičenja, zbog poznatih epidemioloških okolnosti, dodela medalјa je obavljena bez izlaska na pobedničko postolje. Članovi Čelika su, po završetku takmičenja, proveli lepe trenutke u druženјu na dunavskoj plaži  poznatoj iz filma “Varlјivo leto 68“. Pored plivanja za relaksaciju mišića nakon napornih trka, bilo je tu i odbojke na pesku.

Fotografije su iz kolekcije članova kluba

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!