Trening, okupljanje i performans „NAJjače protiv nasilja!“  u Velikoj Plani

VELIKA PLANA, 29. avgust 2020 – Udruženje „Svet reči“ iz Velike Plane ovog vikenda organizuje trening za mlade i nastavnike mentore vršnjačke edukacije i performans „NAJjače protiv nasilja!“,  posvećen Stefanu Filiću, nedavno ubijenom maturantu Ekonomske škole u Velikoj Plani, koji je preminuo od posledica vršnjačkog nasilja u februaru ove godine.

Učesnici su učenici i njihovi nastavnici iz sedam srednjih škola iz Velike Plane, Smederevske Palanke, Požarevca, Kučeva, Velikog Gradišta i Despotovca.

Treneri su Živkica Đorđević koja radi sa grupom profesora i Miroslav Nikolić i Miloš Dilkić, koji će raditi sa grupom mladih sa kojima će kroz radionice forum teatra i teatra statua pripremiti performans „NAJjače protiv nasilja!“

Okupljanje je u nedelju, 30. avgusta u 18 časova u dvorištu Ekonomske škole odakle se kreće ka mestu na kome je Stefan ubijen. Mladi će izvesti performans sa snažnom porukom protiv nasilja i položiti bele ruže.

Udruženje je pozvalo sve zainteresovane da dođu u nedelju, u 18 časova u dvorište Ekonomske škole u Velikoj Plani odakle će povorka krenuti.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!