Pogodak Marka Bačanina za prvu ovosezonsku radost Smederevaca

SMEDEREVO, 29. avgust 2020 – Posle dva poraza na početku novog prvenstva, a nakon bolje igre tokom većeg dela susreta, danas konačno radost domaćina na stadionu kraj Dunava: FK Smederevo 1924 – GFK Sloboda Užice 1:0 (0:0).

Ambiciozni gosti su bolje ušli u susret i pripretili najpre preko Saše Filipovića, a potom i Glišovića. Uzvratio je dobrim prodorom po levom boku mladi Blagojević, a njegov pas prema Stojkoviću osujetio je Cvetić.

Još jednom je Milan Blagojević asistirao, ovoga puta Marku Bačaninu, čiji udarac je golman Kovačević paradom prosledio u korner.

Imao je Stojković u jednom napadu dva pokušaja, a onda je zbog sumnjive ofsajd pozicije poništen pogodak Savičeviću, ispostavilo se za kratku radost i nezadovoljstvo domaćih.

Samo što je počeo nastavak, Nikola Filipović je u 49. minutu, posle brzog kontranapada, sam ušao u kazneni prostor i kada se očekivao šut ka golu odigrao je povratnu, a Bačanin sa pet metara zamalo zakasnio.

Obećavajući napad za domaće izveli su Stojković i Ivanić, ali bez završne realizacije, a taj promašaj umalo nije kaznio Božić, koji je posle odbitka prebacio snažnim šutem loptu visoko preko gola.

Marko Bačanin, strelac odlučujućeg gola

Nakon sat vremena pala je odluka o pobedniku. Ivanić je sjajno ubacio loptu u prazan prostor, a novi golgeter oklopnika, Smederevac Marko Bačanin je prizemnim udarcem pogodio suprotan, desni ugao gola gostujuće ekipe.

Do kraja utakmice Užičani su zaigrali ofanzivnije, ali je odbrana domaćih ovoga puta dobro funkcionisala, ne dozvolivši rivalu da im uskrati radost prvih bodova u ovom prvenstvu.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!