Aplikacija „Pružni prelazi“ za veću bezbednost učesnika u saobraćaju

29. avgust 2020 – Infrastruktura železnice Srbije objavila je da je napravila aplikaciju „Pružni prelazi“, koja pruža potpune informacije o svim pružnim prelazima u Srbiji. Aplikacija je pripremljena za Android mobilne uređaje i može se besplatno i jednostavno preuzeti sa Gugl pleja ili sa linka: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ppizs.pruzniprelazi&hl=en_US

Na standardnoj  Google karti, aplikacija „Pružni prelazi“ prikazuje lokacije svih pružnih prelaza, koji su označeni znakom „Andrejin krst“.

Dodir na bilo koji pružni prelaz daje detaljne podatke o tom pružnom prelazu: način osiguranja, broj koloseka koji se prelaze, širina pružnog prelaza u metrima, ugao prelaska na pružni prelaz, vrsta kolovoza i kategorija puta.

Kada se korisnik aplikacije nađe u zoni putnog prelaza, aplikacija daje zvučna i vizuelna upozorenja. Na 500, 300 i 100 metara udaljenosti od pružnog prelaza, korisnici dobijaju glasovno obaveštenje da se nalaze na odgovarajućoj udaljenosti od prelaza.

Ova aplikacija treba korisnike na vreme da informiše da se približavaju pružnom prelazu i na taj način ih upozorava da se u saobraćaju ponašaju odgovorno i pažljivo, čime se povećava bezbednost saobraćaja.

Za rad aplikacije neophodna  je veza sa internetom i uključen  GPS  uređaj na telefonu, kako bi se locirao položaj korisnika aplikacije.

Aplikacija „Pružni prelazi“ omogućava, takođe, da  korisnici Infrastrukturi  železnice Srbije pošalju fotografiju ili video snimak događaja sa pružnih prelaza, ali i ostave svoj komentar.

Na komentare korisnika aplikacije Infrastruktura železnice Srbije imaće zadatak da što pre reaguje i otkloni eventualne primedbe. Rukovodstvo i stručne službe ove železničke kompanije, navodi se u saopštenju,  svakodnevno će pratiti i analizirati sve dobijene informacije, čime će se  ostvariti dvosmerna komunikacija sa građanima.

Infrastruktura železnice Srbije poziva sve učesnike u saobraćaju da instaliraju aplikaciju „Pružni prelazi“, putuju bezbedno i sačuvaju svoje živote i živote drugih ljudi.  Oni, takođe, apeluju i upozoravaju da se poštuje saobraćajna i drumska signalizacija na putnim prelazima, jer će se na taj način sprečiti nesreće i sačuvati ljudski životi.

Foto: podunavlje.info©,

Ilustracije: http://www.zeleznicesrbije.com/aplikacija-pruzni-prelazi-za-vecu-bezbednost-na-putnim-prelazima/?lang=lat

Skorašnji članci

error: Content is protected !!