Site icon podunavlje.info

Krizni štab: Ugostiteljski objekti s baštom mogu da rade do jedan po ponoći

28. avgust 2020 – Na današnjoj sednici Kriznog štaba doneta je odluka da se rad ugostiteljskih objekata koji imaju baštu produžava do jedan sat posle ponoći, dok se rad trgovinskih objekata produžava do 23 časa. Maksimalno dozvolјeni broj osoba na javnim okuplјanjima u otvorenom i zatvorenom prostoru povećan je sa 10 na 30 osoba.

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da je Krizni štab doneo preporuku za sve roditelje čija su deca putovala da 10 dana od momenta ulaska u zemlju provedu u kućnoj izolaciji i da pohađaju nastavu onlajn u tom periodu. Kako je objasnila, ovo je dodatna vrsta predostrožnosti kojom se apeluje na roditelje da svoju decu zadrže u kući, ne samo da ih ne šalju u školu, nego da ona ne izlaze nigde iz kuće u tom vremenskom periodu jer su potencijalni nosioci infekcije.

Ona je ponovila da ublažavanje mera koje će uslediti u narednom periodu, ukoliko se opadajući trend zaraze bude nastavio, ne znači da građani treba da se opuste, već da učinimo sve da koronavirus što pre nestane iz naše populacije.

Foto: Vlada Srbije, srbija.gov.rs

Exit mobile version