Prskanje protiv komaraca: U Smederevu iz vazduha, u Kovinu sa zemlje

SMEDEREVO/KOVIN, 26. avgust 2020 – Grupa za zaštitu životne u Gradskoj upravi Smederevo saopštila je danas da će u četvrtak, 27. avgusta, u jutarnjim satima, ukoliko budu povoljni meteorološki uslovi, biti izvršen tretman suzbijanja larvi komaraca iz vazduha. Za isti dana, četvrtak 27. avgust, iz Inspekcije za zaštitu životne sredine Opštinske uprave Kovin najavljuju još jednu ovosezonsku akciju suzbijanja komaraca uređajima sa zemlјe na teritoriji svih mesnih zajednica ove opštine, a predviđeno je da tretman počne između 18 i 19 časova, takođe u zavisnosti od meteoroloških uslova.

Tretman u Smederevu će biti izveden na lokalitetima: Ada, priobalje Dunava do iza Kovinskog mosta, naselje Orešac, deo Godominskog polja sa kanalima, Jugovo, priobalje Velike Morave, Šalinačka i Radinačka jezera, kanal Jezave, zabarene površine u seoskom i gradskom području, na površini od 600 hektara.

U Kovinu, odrasle forme komaraca biće tretitane preparatom na bazi deltametrina na površini od 1.500 hektara sa 11 ekipa.

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!