Pobedom nad prvoligašem, Mihajlovčani u finalu Kupa FSRZS

MIHAJLOVAC, 26. avgust 2020 – Zonaš iz Mihajlovca je gotovo u svim elementima igre nadvisio prvoligaša iz Čačka i zasluženo danas overio vizu za finale Kupa Fudbalskog saveza Zapadne Srbije; Proleter Mihajlovac – Borac 1926 Čačak 3:0 (2:0).

Gosti su prvi pripretili preko Ratkovića, ali su domaći vrlo brzo pokazali da su odličnoj formi i da se neće lako predati. U 12. minutu Ivković je lukavo izveo slobodan udarac i pronašao Milentijevića, koji je kod druge stative uposlio Nikoličića. Usledila je sigurna realizacija i vođstvo domaćih.

Zapaženi borbeni Mitrović je u 20. minutu, nakon kornera, sjajno reagovao i glavom smestio loptu u gornji ugao nemoćnog golmana Borca Rumenića.

U završnici prvog poluvremena gosti su prvi put pripretili preko Đurđilovića, koji je pogodio spoljni deo mreže, potom i Savića, čiji je udarac izblokirao Vasić.

Trener gostiju Vladimir Stanisavljević na poluvremenu je izvršio svih pet izmena, ali to nije promenilo odnos snaga na terenu. Veoma brzo, u 57. minutu, na centaršut Ivkovića, trzajem glavom sa ivice peterca Miloš Nikoličić je i drugim pogotkom rešio pitanje pobednika na ovom vrlo interesantnom susretu.

U samoj završnici, pobeda domaćih mogla je da bude i ubedljivija, ali je u dva navrata iz duela sa usamljenim Milentijevićem golman Rumenić izašao kao pobednik, što nije uskratilo veliko slavlje Mihajlovčana.

Proleter će u finalu igrati protiv ekipe Sušice, koja je savladala Slobodu iz Užica rezultatom 3:0. O tome ko će biti domaćin odlučiće žreb, koji je u petak u Kragujevcu.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!