Prijavljivanje penzionera za besplatan boravak u banjama do 7. septembra

22. avgust 2020- Pravo na besplatnu rehabilitaciju u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima tokom 2020. godine, u trajanju od 10 dana, imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije i čija je penzija do iznosa od 27.775 dinara, objavio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Članstvo u penzionerskim organizacijama nije uslov za korišćenje ovog prava, a prijave se podnose zaključno sa 7. septembrom 2020. godine.

U besplatnu rehabilitaciju uključeni su troškovi prevoza u visini cene autobuske, odnosno vozne karte drugog razreda. Fond će snositi troškove prevoza i boravka za pratioca deteta koje koristi porodičnu penziju po osnovu nesposobnosti za samostalan život i rad, kao i za pratioca slepog penzionera koji je ostvario pravo na rehabilitaciju o trošku Fonda.

Pravo  na besplatnu rehabilitaciju imaju svi korisnici penzija koji, osim penzije koja je niža od 27.775 dinara, nemaju druga lična primanja, kao i penzioneri koji su to pravo ostvarili primenom domaćih propisa i na osnovu međunarodnih ugovora, pod uslovom da zbir tih penzija ne prelazi navedeni iznos, preračunato po srednjem kursu NBS na dan 15. 7. 2020. godine kada je 1€ bio 117,5863 dinara.

Ovde može da se preuzme OBRAZAC: PRIJAVA

Foto/ilustracija: sh.wikipedia.org

Skorašnji članci

error: Content is protected !!